Uncategorized

maaltijden

Prachtig gedecoreerde interieurs met originele designelementen, fijn gespoelde gardenia met hygiënische temperaturen uit de velden, wijngaarden en olijfboomgaarden, opwekkende geuren van weelderige mediterrane kruiden uit de tuin, vlees van elke beschrijving… Proef het, voel het, voel je lichaam als onderdeel van deze levensgenieter. Waar vind je nog een plattelandsfiets met waterkoeler? Waar anders vind je een landelijke dubbele boomhut? Waar anders vind je een lounge met open haard en een echte vuurkorf? Waar vind je een zaal die groot genoeg is voor honderd mensen?

In dit opmerkelijk mooie stadje, in het hart van de Elzas, wordt het zomerseizoen gehuld in een weelderige uitspatting van weelde. Het seizoen loopt van eind mei tot begin juni en laat je kelnerig genieten van de creaties van Chef Maximilian. De restaurantreserveringen voor het zomerseizoen zijn de moeite waard om van tevoren te bellen.

Eten en drinken in Leuven, de prachtige Turks-Franse helft van Frankrijk, hoeft niet aan de dure kant te zijn. Er zijn tal van restaurants in en rond de mooie middeleeuwse stad van Leuven, en veel Courtyard-restaurants serveren over het algemeen een scala aan regionale Franse gerechten. Het gevoel is niet dat van Tunesië of Egypte, maar eerder een beetje zoals Little Italy in New York, en je zult zeer waarschijnlijk dol zijn op de Leuvense versie van de Franse keuken.

Kant en klare maaltijden

Het eten is wat het Leuvense restaurant zo uniek maakt. Terwijl de focus ligt op verse ingrediënten, bereid met kookmethodes die dateren uit de tijd van de Franse keizer Karel de Grote, is het andere belangrijke onderdeel de wijn. Hoewel ze niet de jaarlijkse productie van hun eigen wijn ter plaatse hebben, importeren ze een behoorlijke hoeveelheid van hun buren naar Frankrijk. Naast koken importeren de Leuvenaars ook een ruim assortiment kazen. Voor de melkliefhebber zullen hun met de hand gevulde geitenmelkkazen geweldig zijn. En voor de bierliefhebber is het Leuvense dos Bontinentalis een van de grootste brewpubs van het land. Daarnaast doet de brouwerij ook dienst als wijn- en cidercafé.

Hierdoor zijn ze lokaal populair geworden, maar heb je ooit kennis gemaakt met de Leuvens? Het gebied heeft een aantal kleinere brouwerijcafés, maar slechts één restaurant kan 0,5 bier bevatten of 1,5 – 3,5 liter bier in één keer schenken. Het bier is altijd van de hoogste kwaliteit en de openingstijden van het restaurant zijn erg lang. Om in hun schema te passen, hebben veel van de brewpubs andere aanbiedingen, zoals exposities en muzieklounge. Genieten van een biertje in de kroeg is nog steeds de beste manier om te genieten van een echte Franse geur.

Dit wil niet zeggen dat de Leuven's de reis niet waard zijn. Dit is een fantastische manier om Frans bier en Frans eten te proeven. Als je de oude spruitjes en haute cuisine van de Franse restaurants beu bent, dan moet je zeker bij de kwaliteitsbrouwsels blijven en genieten van een traditionele Franse Leuvense Soepen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.