Voeding

Indiase kruiden en specerijen

Indiaas restaurant Delft

Een van de belangrijkste ingrediënten, naast de kip of het vlees, is de pittigere groenteschotel zoals spinazie, bloemkool, sperziebonen en erwten. Aardappelen worden op het land geteeld en de ontelbare rijst wordt van de velden geteeld. Er wordt heel weinig boter of room gebruikt in de Indiase keuken. De Thais en de Hunza zijn de twee grootste stammen in India. De Thais zijn vergelijkbaar met de Portugezen omdat zij gebruik maken van tuinbonenpasta’s en specerijen. Dit alles maakt deel uit van de buitenlandse invloed die heeft geleid tot de unieke smaken en geuren van de Indiase keuken.

De meeste Indiase gerechten bevatten specerijen en kruiden van over de hele wereld. Is niet een beetje van alles beter dan een paar theelepels suiker? Specerijen en kruiden worden toegevoegd om te koken en te serveren. Ze worden toegevoegd om het eten klaar te maken om op te dienen, en ook om het te presenteren. Laten we eens kijken naar enkele van de meest voorkomende Indiase specerijen en kruiden. Komijnzaad- Het staat bekend als “zwarte komijn” en wordt vaak gebruikt om gerechten te temperen. Het wordt gebruikt in zowel warme als koude gerechten. portemonnee- Ook wel “post” genoemd, verwijst dit naar het blad van een plant. Meestal zien we het gebruikt worden in koekjes en gebak. aunda- De populaire naam hiervoor verwijst naar de roodbruine kleur van de buitenste coating van het zaad. De buitenste laag heeft een zeer hard, glanzend oppervlak. Deze naam wordt ook gebruikt voor de bolster van de kokosnoot. Asafoetida- Asafoetida zijn eigenlijk de gedroogde bladeren van de ‘rode’ komijn. De geur ervan is zeer sterk voor mensen. Daarom moet dit worden verwijderd voordat het wordt gebruikt. Mosterdzaadjes- Het zijn eigenlijk zwarte en witte mosterdzaadjes. Ze worden gebruikt om smaak aan een gerecht toe te voegen. Ze lijken op sesamzaad, maar worden zelden in hun geheel gebruikt. Kurkuma – Het is het geneesmiddel voor de meeste kwalen. Het wordt vaak gebruikt bij de bereiding van curry’s en is een zeer populaire specerij in de Indiase keuken.

Chilipepers – Dit zijn eigenlijk de versnipperde wortels van de chilipeper, een plant die nauw verwant is aan de paprika. Vanwege hun unieke textuur worden chilipepers zorgvuldig bereid voordat ze aan het gerecht worden toegevoegd. Ze worden vaak gebruikt in augurken of worden bereid om op smaak te brengen voor het eten.Dit zijn slechts enkele van de weinige basiskruiden die de specerijen en kruiderijen vormen die in de Indiase keuken worden gebruikt. kshara masala- Een van de belangrijkste ingrediënten van de Indiase keuken, shash, wordt gebruikt bij de bereiding van een grote verscheidenheid aan gerechten. Het is algemeen bekend als “mangopoeder”. currypasta – dit is een verdikkingsmiddel op basis  van gedeeltelijk gehydrogeneerde plantaardige vetten, water en enkele specerijen zoals komijn, mosterd, kurkuma en koriander. Masala – een grote verscheidenheid aan individuele gerechten bestaande uit vlees, curry’s en groenten. De bereiding van dergelijke gerechten is een kunst en kan dagen in beslag nemen. Dus, als je echt van koken houdt, moet je echt de basis specerijen leren en er gebruik van maken in je dagelijkse keuken. Ze spelen een zeer belangrijke rol bij het geven van uw heerlijke maaltijd zijn kenmerkende smaak en maken het zeer smaakvol. Als u ervoor kiest om ze toe te voegen, betekent dat niet dat u een fortuin moet uitgeven, noch dat u moet afzien van een heerlijke maaltijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.