Voeding

De Gildemees Cheese

Kaasplank

De Gildemees, ook wel Welshe kwark genoemd, is een kaas van schapenmelk die in de hitte van de zomer op een melkveebedrijf wordt geproduceerd. Een handgemaakte kaas van De Gildemees wordt eigenlijk gemaakt van de melk van zes maanden oude kalveren. De melk wordt aangeleverd in de kaasgrotten waar ze uit de rijpingskamer wordt gehaald. Hij rijpt drie tot vier maanden en is dan klaar voor consumptie. Deze “sappige” kaas wordt eigenlijk boven een klein vuur gerookt tot hij grijswit wordt. Het is eigenlijk een zeer zachte kaas die vrij zout is.

U hebt waarschijnlijk gehoord dat De Gildemees moeilijk te snijden is, maar dat is niet waar. Ondanks het feit dat hij handgemaakt is van koemelk is hij zeer snel te snijden. Het is eigenlijk heel handig om deze kaas met een mes te snijden, maar dat zou veel tijd kosten en voor de meeste fijnproevers een beetje te arbeidsintensief zijn. Een alternatief zou zijn om te proberen de dolorieuze De Gildemees met een vork te snijden, maar dit zal niet zo efficiƫnt zijn. Het geheim is om de mildste smaken te vinden en dus de kazen die het best bij uw smaak passen.

Als je houdt van de overdreven zoute of soms sterke smaken van het direct herkenbare GilderScore pak van De Gilder, dan zul je echt dol zijn op deze kaas. Voor de rest van ons zullen de verrukkelijke smaken van deze kaas echter niets anders doen dan ons plezier in het bordspel vergroten. Ik, bijvoorbeeld, ben een fan van beide smaken. Ik kan De Gilder’s eten bij mijn biefstuk (hoewel ik er zeker van ben dat je ze niet bij je biefstuk kunt eten in de restaurants), bij een hamburger, op een sandwich, of zelfs wanneer ik zin heb in een tussendoortje. Mijn vrienden en familie kennen de wonderen van deze kaas niet. Tenminste, nog niet…

De Gilder’s Kaas is een ontsmettingsmiddel. De naam “de gilder” is Latijn voor “gemaakt van druiven”, en verwees oorspronkelijk naar het proces om de kaas te maken. De naam werd veranderd van cheesy in delectable toen boter aan de titel werd toegevoegd. Kaas werd toen gemaakt van de melk van waterbuffels en de verteerde ingewanden van beren. Dit werd ook wel pittige kaas met ontbloot bovenlijf genoemd. De gustis een Spaans runderzout, en is zoute culinaire kaas Serveer bij alle voedsel. Deze kaas is afkomstig uit de Franse provincie Gardabioc, zo genoemd omdat hij afkomstig is uit de mist van de Bourgogne in Frankrijk. Gardabioc is het jachtgebied voor meer dan 50 miljoen varkens. Deze is dan vanaf het begin overladen met suiker. Een deel van deze kaas wordt door de dieren opgegeten en een deel wordt gerijpt door wassen in wijn of pils. De wijn en de pils of wijn gerijpte soort is zwaar gezouten. De traditionele Franse bereidingswijze van deze kaas is om hem te eten met wijn, koffie of een witte wijn. Ze serveren hem ook tijdens de kerst met rode wijn! U zult merken dat dit soort kaas moeilijk te vinden is en zelfs als u hem vindt, zult u hem waarschijnlijk niet lekker vinden. Uw beste weddenschap is om te proberen kaasmakerij klassen, bij voorkeur degenen die gespecialiseerd is in geitenkaas. En als u een kaasliefhebber bent, probeer dan eens een nieuwe manier om deze kleurrijke kaas te eten. Het is niet slecht voor u, en kan zelfs verhelderend zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.