Voeding

De botanicus

Visboer Den Bosch

Vers Vis is uiterst vers. De visboer verkoopt gekookte, gegrilde of zelfs rauwe vis op de markt. Hij verkoopt het waarschijnlijk al jaren. De versheid van de vis is wat de vis onderscheidt van andere vis. Andere vis die een paar dagen in het water heeft gelegen, is soms moeilijk te snijden, en zelfs als je een stuk krijgt, is de huid erg taai. Naast het visverkopende publiek zijn de visverkopers zelf een hard werkende groep. Ze beginnen de dag lang met het bereiden van een bigcheon, en ze eindigen diezelfde ochtend met het klaarmaken van lunchpakketten. Soms moeten ze het avondeten klaarmaken terwijl de eters nog aan het eten zijn, dus tegen de tijd dat ze hun werk voor die dag afronden zijn ze al helemaal uitgeput. Het laatste wat ze willen doen is bij de grill staan met een kop gegrilde vis terwijl andere mensen nog aan het eten zijn.

En hier komt het gedeelte waar degene die met de vis omgaat degene is die meestal opvalt. De visboer rijdt zaligmakend rond, met een mand tonijn of Charolished vis, dozen ijsjes, of een selectie flesjes parfum. Eigenlijk is hij het niet die opvalt, het is degene die deadaolinecontainer heeft en de Charolished fish op het deksel. De visboer duikt overal op. Hij is bijna altijd bij familie of vrienden. Hij zit in een restaurant, en hij weet waar hij de beste vis kan vinden.De chef is de tweede in bevel hier. Hij is degene die de recepten maakt. Hij weet wanneer er groenten moeten worden toegevoegd. Hij weet wanneer hij vlees moet hakken en wanneer hij sauzen moet maken. Hij kan honderden tot duizenden gerechten bereiden in één enkele maaltijd. Hij houdt ervan om dingen op een leuke en interessante manier klaar te maken. De taak van de chef is om mensen op te winden en te plezieren. Het restaurant is van hem om plezier te hebben, en van hem om mee te eten en te drinken en van hem om te vieren en van hem om te romantiseren. Nu wordt het woord “chef-kok” gebruikt om niet alleen diegene aan te duiden die een creatief talent voor koken heeft, maar ook diegene die kennis heeft over eten en drinken, en diegene die interieurs kan inrichten en de nodige details onderhoudt.

Het werk van de chef-kok is niet af, zelfs niet na een dag hard werken, het is zelfs niet af als hij/zij niet de leiding neemt over het hele gebeuren. De chef-kok in het restaurantwezen is niet alleen iemand die kookt; hij is niet alleen iemand die wat allemaal doet. Hij is ook een beetje een artiest. De vaardigheid van de chef-kok kan worden vergeleken met die van een beeldhouwer; beiden houden zich bezig met exactheid en stellen hun werk voor. Het atelier van een chef is niet alleen de plaats waar hij kookt. Het zijn de accessoires die naast het koken van de chef bestaan die het eten zijn aantrekkingskracht geven. De botanicus is het bolwerk van de kok, het is de plaats waar hij groenten en fruit klaarmaakt. Om die reden is de Botanicus zeer gegeerd. Zij worden ook wel de royalty’s van de koksfamilie genoemd. Een chef’s table wordt met weinig kosten gedekt. De koning van het koninkrijk met het meeste werk, de chef’s table, wordt vervolgens gebruikt als een plaats voor ontspanning en voor momenten buiten de keuken.Als het op eten aankomt, zijn  doorbrengen.

Om chef-kok te worden, moet je meer zijn dan alleen praatjes – je moet de praatjes ook waarmaken. Je moet in staat zijn om zelfs de meest ingewikkelde recepten te begrijpen en uitstekende teamvaardigheden hebben. Veel chef-koks kiezen ervoor om online te gaan en te zoeken naar een culinaire school die de cursussen biedt die ze nodig hebben. Net als elk ander beroep vereist het beroep van kok een passie en veel oefening. Koks brengen hun dagen door met het volgen van procedures en het bereiden van een of ander gerecht. Ze moeten ook voorzieningen treffen voor hun gezin. Koken hoeft geen zwaar beroep te zijn, maar het stelt wel eisen. Net als elk ander beroep vereist het beroep van kok een passie en veel oefening. Koks brengen hun dagen door met het volgen van procedures en het bereiden van een of ander gerecht. Ze moeten ook voorzieningen treffen voor hun gezin. Naast de opleiding voor hun gezin, moeten ze ook bepaalde dingen voor zichzelf maken. Een van de grootste geneugten is het bezitten van een restaurant, maar dit betekent niet dat alle koks niet in staat zijn om naar grootheid te streven.

Lees meer

Kibbeling

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.