Uncategorized

De beste kaas in Zwitserland

Gruyère is meer dan alleen een romige, gele kaas, het is ook achtigorena (dit is een gedeeltelijk verteerd roggebrood), en wordt traditioneel gegeten met Rösti ( Russische ingemaakte pruimen). U kunt deze vinden bij vele, middelgrote tot grote rösti bistro’s (restaurants die gespecialiseerd zijn in Achtigorena). Aanbieders van deze heerlijke kaas zijn onder meer:

Gruyère is een zachte, romige kaas gemaakt van koemelk in een kaaswinkel. Hij wordt geproduceerd in het kanton Wallis, dat in het westen van Zwitserland ligt. De kaas wordt op natuurlijke wijze gerookt en gerijpt. Gouda, een andere populaire harde kaas van Zwitserland, wordt ook in dit kanton geproduceerd. De productie is echter geconcentreerd rond Emmental, een andere Zwitserse kaas. Dit is een andere kaas van geitenmelk die wordt gemaakt van koemelk. Zuppa is een andere Zwitserse kaas die in de volksmond bekend staat als de parmigiano van Italië. Deze kazen zijn noodzakelijk in een gezonde voeding omdat ze een vetgehalte hebben tussen 1,5% en 2%.

Gruyère is een romige en zachte kaas. De productie van deze kaas wordt gereglementeerd door het kanton Bern, dat in het kanton Genève ligt. De Gruyère is een tafelkaas die in kleine bistro’s wordt geserveerd door mensen die van zijn smaak en smeltzachte textuur houden. Zijn kenmerkende vorm is te danken aan het feit dat hij vaak verpakt is in een gedeeltelijk verteerd en gedeeltelijk opgebraakt roggebrood.

Deze Zwitserse kaas is genoemd naar de stad Gruyeres, hoewel de kaas oorspronkelijk werd gemaakt en ontwikkeld in het kanton Bern. Hij is algemeen bekend als de basiskaas van de Berner Jura en werd in de loop der jaren meermaals verkozen tot beste kaas van Bern. Het is ook de lievelingskaas van de Berner Askenat, een andere populaire Zwitserse kaas.

Wat deze kaas uniek maakt, is het feit dat hij al vele eeuwen een populaire kaas is en op dezelfde plaats wordt geproduceerd als de oorspronkelijke Groenbrod. De productie van de Gruyère gaat terug tot het jaar 1880 en de kaas werd al in 1880 geproduceerd. De jaren van Groenbrod waren de grootste productiejaren van de Gruyère. Tussen 1880 en 1960 werd de Gruyère op grote schaal geproduceerd in kantons die veel door de Fransen werden bezocht en werd hij bekroond. In 1960 werd de Gruyère door een jury bestaande uit het staatshoofd gekozen tot de beste kaas van Zwitserland, gevolgd door een al even onderscheiden Zwitserse kaas.

Gruyère is een smeuïge en vloeibare kaas, wat betekent dat hij een romige textuur heeft. Het minimale vetgehalte van deze kaas is vastgesteld op 25%. Dit betekent dat het de beste smeltkaas is, wat betekent dat hij bij elkaar blijft wanneer hij met andere ingrediënten wordt gesmolten. Gruyère is romig en smelt langzaam, en vanwege zijn romige textuur is hij populair voor het maken van romige soepen. U kunt deze kaas bij vrijwel elk gerecht gebruiken, maar hij is vooral lekker bij croissants of baguettes.

U kunt deze kaas zowel in een zachte als in een harde variant krijgen. In de VS zult u hem waarschijnlijk ongeveer even lang verkrijgbaar zien als Frankrijks eigen Emmenthal. Tegenwoordig is hij ook in andere Europese landen verkrijgbaar, maar aan deze kant van de Atlantische Oceaan hebben we hem nog niet eerder gezien. Misschien zal het hier aanslaan als Amerikanen verliefd worden op Frans eten.

Lees meer:

Notenwinkel Rotterdam 

Noten rotterdam 

Kaaswinkel Rotterdam

Leave a Reply

Your email address will not be published.